White logo Jones

ventilatie

Een gezond en comfortabel binnenklimaat

Dagelijkse activiteiten als koken, afwassen, douchen, slapen … zorgen voor een negatieve invloed op de kwaliteit van de binnenlucht. Het is daarom belangrijk om de verontreinigde binnenlucht tijdig te verversen met een ventilatiesysteem dat op je woning is afgestemd. Samen bekijken we welk ventilatiesysteem het best geschikt is voor jouw woning.

contacteer ons

Hoe kies je het juiste ventilatiesysteem voor je woning?

Er zijn enkele valkuilen waarmee je rekening moet houden, want slecht ventileren kan ongezond of zelfs gevaarlijk zijn. Schimmels, huismijten, allergische reacties, hoofdpijn en astma voorkom je bijvoorbeeld niet door even een raam open te zetten. Alleen door een constante toevoer van verse buitenlucht ontstaat een goede binnenluchtkwaliteit.

 

Om je woning te ventileren heb je bij ons de keuze uit vier betrouwbare ventilatiesystemen.

  • Natuurlijke ventilatie: systeem A en systeem B, waarbij de ventilatie gedreven wordt door de drukverschillen van de wind of temperatuursverandering.
  • Mechanische ventilatie: systeem C en systeem D, waarbij de ventilatie ontstaat door de werking van een (elektrische) ventilator.

Wij raden systeem D aan, want dat is het duurzaamste ventilatiesysteem. Hierbij wordt de warmte onttrokken aan de binnenlucht en afgegeven aan de koude buitenlucht.

 

Een ventilatie van Jones:

  • Kiezen voor het duurzaamste ventilatiesysteem
  • Constant verse buitenlucht aanvoeren
  • Zorgen voor een gezond binnenklimaat
  • De kans op vocht, schimmels en huismijt verminderen
  • De kans op allergische reacties of hoofdpijn verminderen
White logo Jones

Op zoek naar een erkend installateur die een ventilatiesysteem op maat van jouw wensen en budget tot in de puntjes uitwerkt?

contacteer ons

realisaties

Realisaties gezien door het oog van de klant

Gluur even binnen en doe inspiratie op voor je droomproject.

bekijk onze realisaties